Om het je makkelijk te maken hebben we de antwoorden op de meest gestelde vragen hieronder op een rijtje gezet. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Scrol dan naar beneden en stel jouw vraag via het formulier.

Inschrijving

Inschrijven kan via de link op deze website, of de QR code in de nieuwsbrief. Dit jaar kunnen er 750 wandelaars mee doen. Zorg dat je je op tijd inschrijft. Vol = Vol.

Routes

De routes voor zowel de 5 km als de 10 km staan op de site onder deze link. De route is uitgezet door middel van pijlen. De pijlen voor de 5 km zijn geel en de 10 km pijlen zijn rood.

We lopen soms op de openbare weg. Dus let goed op andere weggebruikers en loop links van de weg.

Wat gebeurt er bij extreem weer

Hou zelf het weerbericht goed in de gaten, zodat je je kan voorbereiden op de weersomstandigheden tijdens de tocht. Als de weersverwachting aanleiding is om af te gelasten nemen we om 16.00 uur een besluit en communiceren we dat via de homepage, Facebook, Instagram en via de e-mail-nieuwsbrief.

Startkaarten

Je kunt op dinsdag vanaf 16.30 uur je startkaart afhalen bij het startbureau in het Kulturhus in Beek. De startkaart neem je iedere dag mee en laat je knippen bij de start, finish en de controleposten. Op Vrijdag lever je de startkaart weer in bij het startbureau voor de eventuele medaille, ze zijn open tot 21.15.

Starttijden

De 10 kilometer start elke dag om 18.00 uur. De 5 kilometer lopers gaan een half uurtje later van start, om 18.30.

Startplaatsen

Op dag 1 en 4 starten we bij het Kulturhus in Beek (Roerdompstraat 6). Op dag 2 en 3 starten we bij dorpshuis De Sprong in Ooij (Prins Bernhardstraat 3).

Rustplaatsen

Elke dag richten we een rustplaats in, de locaties staan vermeld bij de routes. Op de rustplaats kunnen de deelnemers iets te eten en te drinken krijgen, ook zijn er dixi-toiletten aanwezig.

Herkenbaarheid organisatie en vrijwilligers

De organisatie en vrijwilligers zijn herkenbaar aan een blauw T-shirt. Spreek ons aan als er iets is, en volg de aanwijzingen op.

Kosten deelname

Voor deelnemers zijn de kosten € 6,00 inclusief medaille en zonder medaille € 4,00. Meelopende ouders betalen € 4,00 inclusief medaille en zonder medaille € 2,00. Leden van de KNWB krijgen € 0,50 korting.

Alles op een rijtje

  • Deelnemers € 4,00
  • Meelopende ouders/begeleiders € 2,00
  • Medaille € 2,00 per deelnemer die heeft aangegeven een medaille te willen ontvangen

Meelopen met de kind(eren)

Meelopen met de kinderen is zeker mogelijk, tegen gereduceerd tarief.

Je kunt natuurlijk zelf het beste inschatten of of jouw kind alleen kan lopen. Er zijn waar nodig verkeersregelaars en er staan op verschillende plekken vrijwilligers. Natuurlijk zijn er ook veel andere kinderen (en volwassenen) die lopen. Maar, het kan prettig zijn voor de kinderen als je wel meeloopt. Niet alleen voor de gezelligheid, maar ook als er onverhoopt iets onverwachts gebeurt.

Medailles

Bij de inschrijving kun je aangeven of je een medaille wilt ontvangen, de prijs van de medaille is € 2,00. Als je niet voor de eerste keer meedoet is het van belang op te geven hoeveelste keer je meeloopt, dat wordt namelijk op de medaille vermeld.

Groepen

Gezinnen en groepen kunnen zich collectief aanmelden, je kan alle deelnemers in één keer invoeren en hoeft maar één keer af te rekenen. Let wel op dat je een aanmelding binnen 15 minuten afrond. Als je grotere groepen aan wilt melden is het verstandig dit in delen te doen.

Groepen mogen ook als groep lopen, bijvoorbeeld een klas loopt bij elkaar. Dit mag je zelf bepalen!

Afstanden

Je kan kiezen voor 5 of 10 kilometer. Je loopt alle dagen dezelfde afstand. Voor de routes zie de kaartjes via deze link.

Parkeren

We verzoeken je dringend zo veel mogelijk lopend of met de fiets te komen. Kom je toch met de auto? Probeer in ieder geval te voorkomen dat je de auto moet parkeren, laat je bijvoorbeeld wegbrengen of carpool samen. In Beek kan je bij de Schellingshof en de Kerkberg zeer beperkt parkeren, de parkeerplaats bij de Plus is bedoeld voor klanten. In Ooij kan je parkeren op het Renier van Ooiplein (bij de Spar). In beide gevallen ca. 3 minuten lopen naar de start/finish.

Eten en drinken

Zorg bij warm weer, dat je wat te drinken meeneemt in je eigen beker of bidon. Bij de rustplaatsen wordt door onze sponsoren iets te eten aangeboden aan de deelnemers. Ook staan er waterkranen om wat te drinken of je drinkfles bij te vullen. En een snoepje mag natuurlijk best, want de Avond4daagse is een feestje. Maar overdrijf niet en geef je kind ook gezonde snacks mee. Inspiratie nodig? Lees dan dit artikel over gezonde snacks voor onderweg.

Kleding

Houd vooraf het weerbericht in de gaten en zorg dat jouw kind de juiste kleding draagt en meeneemt: niet te warm of te koud, regenkleding als er regen verwacht wordt. Je kunt jouw kind beter een poncho meegeven dan een paraplu, omdat een paraplu dragen in een grote groep mensen het risico met zich meebrengt dat anderen geraakt worden door de paraplu.
Zorg dat je kind op ingelopen schoenen loopt. Koop je nieuwe schoenen voor de Avond4daagse, loop deze dan ruim van tevoren samen goed in (dat is nog gezellig ook en meteen een goede training).

Bescherming tegen de zon

We lopen aan het eind van de dag, maar toch kan het bij zonnig weer verstandig zijn om je in te smeren met zonnebrand en eventueel iets op je hoofd te dragen.

Voorkom tekenbeten

We lopen veel door het groen, dus controleer achteraf goed op teken.

De finish op de laatste dag

Op de laatste dag maken we er helemaal een feestje van. We worden binnengehaald door de fanfare. Je kan je medaille ophalen bij het startbureau. Je kan een ijsje kopen, een drankje drinken op het terras en er is een afterparty met een DJ.

Beloning

Ieder kind dat de Avond4daagse succesvol uitloopt kan een medaille krijgen (als deze zijn besteld bij de inschrijving). Natuurlijk is het leuk om ze ook nog een presentje te geven, bijvoorbeeld een bloem of leuk buitenspeelgoed zoals een frisbee of stoepkrijt.

Heb je een andere vraag?

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Stel jouw vraag hieronder via het formulier en we reageren zo snel mogelijk.